How do you FIND right one?
Sebelum kita fokus buat ‘find the right one’, kita harus jadi orang yang date-able first. Date-able means org yang layak dikejar.

Pasti deep down in us mau jadi org yang date-able buat someone out there, right?

Date-able to someone isn’t as important as date-able to the RIGHT someone. Kita nggak mau jadi date-able for the wrong person.
Pertanyaannya, kenapa penting untuk dikejar sama org yang tepat?

Wait.
WHY do you want to date?

ALASAN kita berpacaran akan menentukan BAGAIMANA kita berpacaran, because your destination menentukan how you get there!


Best date advice
Mark 12:31
Put other people FIRST. Seringkali kita focus ke diri sendiri. Apakah dia cocok buat saya? Dsb.

“What can i do to CARE about YOU?”. This should be the reason why you date to get better at loving others the way God loves them (and me).

“The right person myth.” Banyak orang sering bilang “Ah, cowok kayak gitu tuh cuma ada di film dan dongeng. Gak akan ada di kehidupan nyata.” NO! It’s totally wrong!

‘Right person’ is exist.

Okay, let’s change the main focus.
It’s not about finding the right person, but becoming the right person.
“Are you who the person you are looking for is looking for?”

1 Corinthians 13:4
Love is patient. Kalau pacar kalian selalu/sering memaksa, berarti dia nggak cinta sepenuhnya sama kalian. Hmm, means that kalau cinta, pasti akan mengerti.
Love is kind. Considerate
Love doesn’t envy.
Love doesn’t boast. It is not proud.
Love DOESN’T DISHONOR others.
Love is not self-seeking.

Ingat kalau kita tidak akan pernah bisa rubah org lain. Kita BUKAN Tuhan. Jangan pernah berfikir “Ah, siapa tau nanti gue bisa rubah dia!” NO! Kalau mereka betul-betul sayang, mereka akan berusaha merubah diri mereka terlebih dahulu.
Kita memang tidak bisa merubah orang lain, tapi kita bisa merubah diri sendiri.

Kalo kita bisa practice ini semua, kita gak akan pernah menyesal.

 

That’s it. Like and share kalau kalian suka sama post ini. Comment kalau mau kasih kritik dan saran. See ya!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s